09.07.2013 Võiste rand. Eksursioon Liivilahel

Tänane surfipäev oli tänase päeva parim, et mitte ringi minna, siis kodurannas Võistes. Tuuleprognoos oli poolaka ja norraka poolt, olin juba eelnevalt Hortoniga rannas olemas, õppimas olemise kunsti. Puhuma hakkas peale ühte, merele sain kahest, kedagi punti ei kutsunud, inimene peab ikka ise tahtma. Plaan oli teha hea pikk merel olemise päev, sõitsin pingutamata. Algul oli kurss vasakuga pärnu poole, sai ka lahte sisse sõidetud, ülal lahesuus oli tuult ka piisavalt. Mõne aja möödudes märkasin merel üht laeva tiirutamas, hiilisin ligi. Laeva nimi oli Vilma, selle kapteniks on mu vana klassivend Erik Kurss, pootsmaniks teine klassivend Elmar Talbonen, laev ise on mingi mereteadlaste oma, mis teostab liivi lahes mere uuringuid. Mõlemad klassivennad on ka kunagised purilaudurid iidamast aadamast, Erik ütleski, et paneb laeva seisma ja tahab proovida.
Tuul oli kõikse aja ilus 7-8metra keskmist täpselt kaheksasele, eriti mõnus on soe merevesi, mis tundub vanniveena. Tasapisi muutis tuul ka suunda ning nüüd sai juba Häädemeeste peale sõita, käisin ka seal ära ja ikka ei tahtnud veel maha tulla. Möödunud oli juba neli tundi ja ikka oli veel sama hea, tuli meelde film, kus mingi laev pidi koguaeg sõitma ja ei tohtinud seisma jääda, muidu oleks plahvatanud. Võtsin julguse kokku ja tüürisin kaldale – ei plahvatanud, kokku 132 km näitas keps.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga