Pirita kloostri viimased päevad.

Pidin suusatama minema, muidu poleks teil midagi lugeda.
Hommikune suusk kokkulepitult Mattiga, rada sama nagu eile, kui siis tiba kant pidas paremini, et tõusudel ei pidanud ainult kepi najal panema. Suusatasime lühikest ringi, paar esimest ringi sai tiiruga lasta, siis hakkati rada parandama ja kunstlund peale vedama. Oma tunnikese venitasime välja, suusatasime kuni rajamasinani ja siis vastassuunas tagasi, õnneks teisi veel polnud. Seda mitte kauaks nagu paisu tagant imbusid äkki aerutajad, sõudjad ja krossimehed suusarajale uputades selle üle.
Mõte oli õhtul uuesti minna, juba eelnevalt kuulsin, et rada on korras ja saab ka pikka ringi panna. Tasapisi hakkas küll vihma sadama, kuid ega papist pole ja nii sain õhtul veel poolteist tundi suuska. See oli päris hea, juba seks, et polnud kedagi segamas ja sisuliselt olin üksi rajal, kui lõpetasin, siis mingid memme taati läksid koos koeraga rajale.
Vaatamata jõulumäe omade pingutustele paistab ilmaprognoosi vaadates, et jõulumäe suusaraja viimased päevad on käes – meie reliikvia on tuul:)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga