Üle mägede. E10-15m/s

7.30 olin suusarajal, teadsin, et eile remonditi suusarada ja rajameister Eiko hooldas selle õhtul üle. Paraku tormas öö läbi ning kahjuks oli rada seetõttu suht must ja jäine, kuid ei midagi hullu, väljaarvata see, et kukkusin suusastaadionil perseli ja libisesin nagu kelk tagumiku peal edasi. Ausõna esimest korda see aasta, muidu ikka talve jooksul juhtub, et saab külje lumiseks. Ega lihtne polnud suusatada, pea oli kuklas ja jälgis kuidas mastimännid tuules laulsid „meri on, meri jääb, meri tulema peab…“
Venitasin suuskadel kuidagi poolteist tundi täis nõks peale ka, siis välgukiirusel Kitiga koju ja kama peale ning hetk hiljem juba mere rannas. Kus mujal, kui ikka pärnus raeküla rannas, mis on idatuulega parim koht, tuul tuli üle mägede(jää). Täna sain isegi sõbrad punti, Tommmi ja Lempsi – tore oli, surf nagu suvel, kui vaid neid jäämägesid ja üksikuid hulpivaid jäätükke poleks. Tuul oli tugev, puhangud üle viieteist metra ja seda idast, puri 6,3 tundus paras, kuigi ust pidi lahti hoidma.
Vahepeal lendasid kured meie kohalt üle mere, kuus tükki oli. Vaatasin ega putinit nende seas pole, mäletate sügisel näidati, kuidas ta koos kurgedega lõunasse lendas ja see, kes seal kremlis praegu istub pole päris vaid plasteliinist teisik, mida saab puldist juhtida. Sel kureputinil pidi ka saatja küljes olema, siis linnuteadlased saavad jälgida, kus maal ta on – nägite osoonis, kuidas meie linnutargad leidsid aafrikamaalt vaid suled lätlaste mustast toonekurest.
035
015

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga